Εικαστικά

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Θεμελιώδη προϋπόθεση για την ψυχοδιανοητική ανάπτυξη του παιδιού αποτελούν οι καλλιτεχνικές ασχολίες, γιατί το παιδί αρχικά σκέφτεται με τα χέρια και το σώμα του και στη συνέχεια μαθαίνει με τον νου του.

Μέσα από την τέχνη ολοκληρώνεται η προσωπικότητα. Σκοπός μας η δημιουργία ενός καλλιεργημένου ανθρώπου.

Η προσπάθειά μας στοχεύει στο να παρακινήσουμε το παιδί να εκφραστεί και έκφραση εδώ σημαίνει ζωγραφισμένο γέλιο, κλάμα, λύπη, αγανάκτηση, θυμό, νοσταλγία…

Για αυτό παρέχουμε στα παιδιά ερεθίσματα και υλικά και τα αφήνουμε να κάνουν συνδυασμούς με διάφορους και πρωτότυπους τρόπους. Η δημιουργική έκφραση του παιδιού δε διστάζει να φτιάξει καινούργιες, εξωπραγματικές, ορισμένες φορές, μορφές.

Στο μάθημα των Εικαστικών τα παιδιά ενθαρρύνονται να μιλήσουν για τα έργα τους. Με αυτόν τον τρόπο τους δίνεται η ευκαιρία να αποδώσουν νέες σημασίες στις φόρμες, στα χρώματα, στα διάφορα υλικά.

Με τα παιδιά επεξεργαζόμαστε:

Με τα παιδιά επεξεργαζόμαστε:

  • Ελεύθερο σχέδιο
  • Κολάζ
  • Χαρτοκοπτική
  • Πηλό

  • Διάφορους τρόπους χρήσης υλικών (πέτρες, ξύλο, ύφασμα κ.ά.)

Ωστόσο, δε θα μπορούσαμε να οριοθετήσουμε την ύλη. Η εκφραστικότητα της τέχνης σίγουρα δεν έχει όρια, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από μικρά παιδιά με αστείρευτη φαντασία.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.