Ενισχυτική Διαδασκαλία

Νηπιαγωγείο

Συναισθηματική Ανάπτυξη


Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Πρώιμη Παρέμβαση


Στο Νηπιαγωγείο τα παιδιά παρακολουθούνται στο πλαίσιο της ομάδας από παιδοψυχολόγους, ειδικευμένους στην ειδική αγωγή και τις μαθησιακές δυσκολίες. Στόχος είναι η έγκαιρη ανίχνευση και εκτίμηση  μαθησιακών, κοινωνικών και συναισθηματικών αναγκών. Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς σχεδιάζονται ατομικά ή ομαδικά προγράμματα ενίσχυσης των δεξιοτήτων τους. Όπου κρίνεται αναγκαίο συστήνεται περαιτέρω αξιολόγηση από ειδικούς φορείς για την εξακρίβωση της δυσκολίας που παρουσιάζεται. Παράλληλα πραγματοποιούνται συμβουλευτικές συναντήσεις με τους γονείς με σκοπό την ολοκληρωμένη στήριξη των παιδιών.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.