Ψηφιακή Διδασκαλία

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Το σχολείο μας -ανοικτό στις ιδέες, στη γνώση και στο μέλλον- αξιοποιεί σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία. Εκτός από την αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, η οποία λειτουργεί αρκετά χρόνια στο σχολείο μας, κάθε τάξη είναι εξοπλισμένη με διαδραστικό πίνακα, που χωρίς να αντικαθιστά το βιβλίο:

  • αξιοποιείται σε όλα τα μαθήματα

  • διευκολύνει την αφομοίωση
  • κάνει πιο ευχάριστη τη διδασκαλία
  • εξοικειώνει με την τεχνολογία
  • εμπλουτίζει το μάθημα με εκπαιδευτικά παιχνίδια και δημιουργικές εργασίες

Παράλληλα, διασφαλίζεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο ως απαραίτητο εφόδιο για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό, έχοντας ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο. Καταργούνται, έτσι, τα σύνορα της γνώσης και διευρύνονται οι ορίζοντες κάθε μαθητή. Ο μικρός ερευνητής-μαθητής αποκτά ποιότητα και ταχύτητα στην ανάλυση και στη σκέψη, επάρκεια στη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και κυρίως κριτική ικανότητα, ώστε να είναι σε θέση να επιλέγει μέσα από την πληθώρα πληροφοριών που έχει στη διάθεσή του.

Στο πλαίσιο του μαθήματος Τ.Π.Ε. οι μαθητές εισάγονται στη χρήση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας moodle του σχολείου μας, με στόχο την εξοικείωσή τους με νέες τεχνολογίες και την εισαγωγή τους στην ασύγχρονη τηλεκπαίδευση μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών λογισμικών. Η πλατφόρμα μας λειτουργεί ως μια πλούσια σε υλικό ψηφιακή βιβλιοθήκη, αξιοποιήσιμη σε όλα τα διδακτικά μαθήματα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.