Σκέφτομαι θετικά και συνεχίζω να προσπαθώ

Σκέφτομαι θετικά και συνεχίζω να προσπαθώ

Σκέφτομαι θετικά και συνεχίζω να προσπαθώ

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022
@ Προγράμματα Συναισθηματικής Αγωγής

Ο τρόπος που αντιμετωπίζω τον κόσμο, το σύστημα σκέψης που επιλέγω να έχω, επηρεάζει το κίνητρό μου για προσπάθεια, τον αυτοέλεγχό μου και τελικά την αποτελεσματικότητά μου τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε διαπροσωπικό επίπεδο.

Εάν πιστεύω ότι μπορώ διαρκώς να εξελίσσομαι, να μαθαίνω και να γίνομαι καλύτερος (growth mindset), τότε όλες μου οι προσπάθειες κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι σημαντικό να δείχνω καλοσύνη στον εαυτό μου, αναγνωρίζοντας τη δυνατότητά μου για ευελιξία και εξέλιξη σε κάθε επόμενό μου βήμα. 

Με τα παιδιά συζητήσαμε και διαλέξαμε ο καθένας ένα σύνθημα, μια φράση που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε να προσπαθούμε και δημιουργήσαμε τη δική μας αφίσα (Ε΄ τάξη), αλλά και κάρτες ενθάρρυνσης (Δ΄ τάξη) με ανάλογα μηνύματα, για να τις χαρίσουμε ο ένας στον άλλο. Αγκαλιάσαμε τον εαυτό μας, την κάθε μας προσπάθεια, αλλά και τους άλλους γύρω μας. Η θετική μας σκέψη στόλισε και ομόρφυνε το δέντρο της αυλής μας!

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.