Συναισθηματική Ανάπτυξη

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής

Πρόγραμμα : «Ψυχική ανθεκτικότητα και ευελιξία»

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

Πρόγραμμα : «Ψυχική ανθεκτικότητα και ευελιξία»

Στόχος της ώρας επικοινωνίας στη Δ΄ δημοτικού ήταν η ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας εστιάζοντας κυρίως στους άξονες της αυτοπεποίθησης, της ευελιξίας και των σχέσεων. Οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν ήταν κυρίως ομαδικές και συνεργατικές, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με όλους τους συμμαθητές τους, κάτι που είχαν στερηθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια. Μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, ιστορίες και κατασκευές ο στόχος ήταν τα παιδιά να αντιληφθούν ότι κάθε προσπάθεια αξίζει, με κάθε προσπάθεια μαθαίνω και είμαι κερδισμένος. Αρκεί να προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ, να αξιοποιώ τις ικανότητές μου. Η ίδια η εξέλιξη του ανθρώπινου εγκεφάλου, άλλωστε, αποδεικνύει πως όσο η προσπάθεια συνεχίζεται τόσο πληθαίνουν οι συνάψεις και ενδυναμώνεται η αντίστοιχη γνωστική περιοχή. Επίλογος της διαδρομής μας η πέτρα της προσπάθειας να μας θυμίζει πως κάθε προσπάθεια χρειάζεται μια γερή βάση: να γνωρίζω τις ικανότητες και τις αδυναμίες μου, την επιλογή να προσπαθήσω όσο περισσότερο μπορώ και την αγάπη των σημαντικών για μένα ανθρώπων. Χρειάζεται έναν στόχο: να φτάσω όσο ψηλότερα μπορώ, να ξεπερνώ κάθε φορά τον εαυτό μου, να γίνομαι κάθε φορά καλύτερος. Τέλος, χρειάζεται να θυμάμαι: να κρατώ τι πήγε καλά και τι όχι, ώστε να προσπαθήσω καλύτερα στο μέλλον.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.