Skip to main content
Παιχνίδια στο διαδίκτυο και πραγματική ζωή

Παιχνίδια στο διαδίκτυο και πραγματική ζωή

Παιχνίδια στο διαδίκτυο και πραγματική ζωή

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2025
@ Προγράμματα Συναισθηματικής Αγωγής

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα στις συζητήσεις γονέων και δασκάλων αποτελούν τα διαδικτυακά παιχνίδια. Επηρεάζουν τόσο την κοινωνική τους αλληλεπίδραση όσο και τη συνολική καθημερινότητά τους. Θεωρούμε απαραίτητο να εστιάσουμε στο θέμα αυτό, παρέχοντας στα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια και δίνοντάς τους τον χώρο και τον χρόνο να εκφράσουν τις απορίες τους. Φροντίζουμε ώστε τα παιδιά να είναι ασφαλή στον κόσμο των διαδικτυακών παιχνιδιών και να διατηρούν υγιείς κοινωνικές και διαπροσωπικές σχέσεις.

Πρόγραμμα για μαθητές των Γ΄ έως Στ΄ τάξεων

Για τον λόγο αυτό καλέσαμε στο σχολείο μας την ψυχολόγο Μαρία Δάρα, υπεύθυνη της γραμμής βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, για δύο συναντήσεις με τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γ΄-Δ΄ και των Ε΄-Στ΄ τάξεων. Το θέμα της συζήτησης ήταν «Παιχνίδια στο διαδίκτυο και πραγματική ζωή».

Ομιλία για γονείς μαθητών όλων των τάξεων

Θεωρούμε πολύ σημαντική την ενημέρωση, αλλά και την επικοινωνία μεταξύ ενηλίκων. Στην ομιλία που πραγματοποίησε η κ. Δάρα με τους γονείς και τους δασκάλους είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς μας, ώστε να πλαισιώσουμε σωστά τα παιδιά μας θωρακίζοντάς τα αποτελεσματικά, με φροντίδα και ασφάλεια.