Τα Νέα μας

Έρευνα για αποτύπωμα άνθρακα

Έρευνα για αποτύπωμα άνθρακα

Έρευνα για αποτύπωμα άνθρακα

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021
@ Β' Τάξη

Στη Β΄ τάξη μάθαμε τι είναι το αποτύπωμα άνθρακα. Στη συνέχεια, βρήκαμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το μειώσουμε. Διερευνήσαμε με τη βοήθεια ενός σύντομου ερωτηματολογίου πώς οι καθημερινές μας συνήθειες διαμορφώνουν το αποτύπωμά μας.

Έπειτα, βρήκαμε ενδιαφέρον το να επεκτείνουμε αυτήν την έρευνα και στις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου μας. Χωριστήκαμε σε μικρές ομάδες και, αφού εξηγήσαμε στα παιδιά των άλλων τάξεων τι είναι το αποτύπωμα άνθρακα, τους μοιράσαμε το ερωτηματολόγιο. Κατόπιν, κάθε ομάδα έκανε καταμέτρηση των θετικών και των αρνητικών απαντήσεων κάθε τάξης και δημιούργησε ένα ραβδόγραμμα. Τα αποτελέσματα όλων των τάξεων ήταν αρκετά ενθαρρυντικά, καθώς διαπιστώσαμε ότι το αποτύπωμα άνθρακα δεν ήταν μεγάλο σε καμία τάξη.

Προκειμένου να ολοκληρώσουμε και να οπτικοποιήσουμε τα αποτελέσματα της σχολικής μας έρευνας σχετικά με το μέγεθος του αποτυπώματος άνθρακα της κάθε τάξης φτιάξαμε σε ομάδες ραβδογράμματα. Έτσι αντιληφθήκαμε πόσο χρήσιμα είναι στην εύληπτη παρουσίαση αριθμητικών δεδομένων.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.