Διαθεματικές Εργασίες

Στ' Τάξη

Σχέδιο εργασίας: «Η φωτιά σε αφορά»

Σχέδιο εργασίας: «Η φωτιά σε αφορά»

Σχέδιο εργασίας: «Η φωτιά σε αφορά»

Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2022
@ Στ' Τάξη

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς ερχόμενοι στο σχολείο με έντονες τις εικόνες των καταστροφικών πυρκαγιών στη μνήμη όλων, οι μαθητές της Στ΄ τάξης στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων διεξήγαγαν έρευνα με θέμα τα αίτια της φωτιάς. 

            Αρχικά, συζήτησαν για το ποια φαντάζονταν ότι θα είναι η άποψη της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τις αιτίες των δασικών πυρκαγιών. Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση των θεματικών κατηγοριών. Έπειτα, έγινε η έρευνα της κοινής γνώμης κατά την οποία χρησιμοποιήθηκε το ερωτηματολόγιο έρευνας σε δασκάλους, γονείς και μαθητές. Τα εκτάκια απευθύνθηκαν και στους μαθητές της Ε΄ τάξης, στους οποίους παρουσίασαν το θέμα και τους μοίρασαν τα ερωτηματολόγια. 

            Μετά τη διεξαγωγή της έρευνας, επεξεργάστηκαν τα στοιχεία και απεικόνισαν τα αποτελέσματα με γραφήματα-ραβδογράμματα και πίτες.

            Προβληματίστηκαν τελικά για το τι αξίζει να αναδείξουμε, πώς πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία και ποια μηνύματα πρέπει να μεταδώσουμε. Συνειδητοποίησαν πως η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη. 

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.