Διαθεματικές Εργασίες

Γ' Τάξη

Project « Σώζοντας το περιβάλλον μας »

Project « Σώζοντας το περιβάλλον μας »

Project « Σώζοντας το περιβάλλον μας »

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022
@ Γ' Τάξη

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων ασχοληθήκαμε με τα προβλήματα του περιβάλλοντος και με τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Το πρόγραμμα είχε διάρκεια έξι εβδομάδες και περιλάμβανε ποικίλες δράσεις που απαιτούσαν τον συνδυασμό διαφορετικών μαθημάτων και δεξιοτήτων των μαθητών.

Παρατηρήσαμε το περιβάλλον μας, πραγματοποιήσαμε παιχνίδια ρόλων και δημιουργήσαμε τα δικά μας κόμικ σχετικά με τη θεματική μας. Ακόμη, οι μαθητές συνειδητοποίησαν την επίδραση που έχει ο άνθρωπος στο φυσικό περιβάλλον και πως η καταστροφή του σε μεγάλο βαθμό προέκυψε από τους λανθασμένους χειρισμούς του. Επιπλέον, συμπέραναν ότι ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να βοηθήσουμε με ποικίλους τρόπους το περιβάλλον, ώστε να προλάβουμε την περαιτέρω καταστροφή του. Τέλος, τονίσαμε πως όλη μας η ζωή εξαρτάται από την εύρυθμη και αρμονική λειτουργία του περιβάλλοντος.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.