Διαθεματικές Εργασίες

Α' Τάξη

Σχέδιο εργασίας: «Μέσα από τα μάτια ενός πρόσφυγα»

Σχέδιο εργασίας: «Μέσα από τα μάτια ενός πρόσφυγα»

Σχέδιο εργασίας: «Μέσα από τα μάτια ενός πρόσφυγα»

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022
@ Α' Τάξη

Στο μάθημα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων πραγματοποιήσαμε το σχέδιο εργασίας «Μέσα από τα μάτια ενός πρόσφυγα...». Πρόκειται για ένα σχέδιο εργασίας το οποίο, μέσα από το προσφυγικό ζήτημα, βασίζεται στις έννοιες ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη, ανάγκη, αξία, δικαίωμα.

Βασικός μας στόχος ήταν οι μαθητές μας να οικοδομήσουν μια αντικειμενική στάση απέναντι στις καταστάσεις που προκαλούνται από έναν πόλεμο και να συνειδητοποιήσουν πόσο καθοριστική είναι μια ευαισθητοποιημένη αντιμετώπιση του θέματος. Παράλληλα, μέσα από το σχέδιο εργασίας πετύχαμε οι μαθητές να αναγνωρίσουν τις βασικές τους ανάγκες ως παιδιά, τις επιθυμίες και τα δικαιώματά τους και να τα εκτιμήσουν συνειδητοποιώντας ότι άλλα παιδιά της ηλικίας τους δεν έχουν την ίδια επιλογή.

Ακόμη, συζητήσαμε σε βάθος τη διαφορά ανάμεσα στη χρηματική και στη συναισθηματική αξία. Έτσι, για να καταλήξουμε σε ορισμένα συμπεράσματα, διεξήγαμε τη δική μας έρευνα, συλλέγοντας πληροφορίες από γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς.

Και φυσικά, επειδή ποτέ δεν ξεχνάμε ότι το παιχνίδι είναι βασική ανάγκη και πηγή έμπνευσης για τα παιδιά αυτής της ηλικίας, αδράξαμε την ευκαιρία να ζωγραφίσουμε, να κατασκευάσουμε, να τραγουδήσουμε και να παίξουμε σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών, την αλληλεγγύη, την ενσυναίσθηση και την αγάπη για ειρήνη που ενώνει... όλα τα παιδιά του κόσμου!

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.