Ελένη Οικονομοπούλου

Νύχτες χωρίς την Κάρυ
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Ελένη Οικονομοπούλου

Οι μαθητές της Δ’ τάξης μελέτησαν την Ακρόπολη της Αθήνας μέσα από το μάθημα της Ιστορίας και της Ιστορίας της Τέχνης. Οι πληροφορίες για τον ιερό βράχο ήταν πολλές και ουσιαστικές, αλλά δεν περιοριστήκαμε μόνο σε αυτές. Συμπλήρωμα της ενότητας ήταν και η ανάγνωση του βιβλίου «Νύχτες χωρίς την Κάρυ» της κ. Νίκης Δόλλη από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Πρόκειται για ένα βιβλίο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Καλέσαμε στο σχολείο μας να μιλήσει στα παιδιά την εικονογράφο του βιβλίου, κα Ελένη Οικονομοπούλου, που αποτύπωσε εξαιρετικά με τα σχέδιά της το περιεχόμενο του βιβλίου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα ακόμη επάγγελμα που σχετίζεται με την έκδοση βιβλίων και που είναι καθοριστικό για την εμπέδωσή τους και από τους μεγάλους, αλλά κυρίως από τους μικρούς αναγνώστες. Εκτός από τα μυστικά της εικονογράφησης, η κ. Οικονομοπούλου μάς μίλησε για την κατασκευή του Μουσείου Ακρόπολης και την αποκατάσταση των κτηρίων του ιερού βράχου ως αρχιτέκτονας, εξειδικευμένη στην αποκατάσταση αρχαιοτήτων.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.