Συναισθηματική Ανάπτυξη

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής

Συστήνω τον εαυτό μου στην ομάδα


Συστήνω τον εαυτό μου στην ομάδα

Έλα να παίξουμε, να γνωριστούμε... Να μοιραστούμε προτιμήσεις, επιθυμίες, όνειρα, δυσκολίες και στόχους. Εικόνες που αγαπώ χρωματίζουν το σώμα μου, μπορείς να μαντέψεις ποιος είμαι; Με πόσους τρόπους μπορείς να με περιγράψεις; Ενωμένοι μυστικά, εξαρτήματα πολλά... κι η μηχανή δουλεύει... Θα ήθελες να σου μιλήσω για τον δικό μου ξεχωριστό πλανήτη; Oργανωμένες δραστηριότητες, μέσα στις οποίες σε ζεύγη ή σε ομάδες τα παιδιά μάθαιναν να συστήνουν και να παρουσιάζουν τον εαυτό τους στην ομάδα, τις απόψεις, τις ιδέες τους, να θέτουν τα όριά τους, να συνθέτουν και να οργανώνουν ιδέες, να ακούν ενεργητικά και με σεβασμό τους συμμαθητές τους.
Αρκετές φορές δινόταν χρόνος στα παιδιά να επικοινωνήσουν και να συζητήσουν θέματα που τα απασχολούν και τα ενδιαφέρουν, εντός και εκτός της σχολικής καθημερινότητας, ώστε να καλλιεργείται ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ανοιχτής επικοινωνίας τόσο μεταξύ των μαθητών όσο και ανάμεσα στον δάσκαλο και στον μαθητή.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.