Συναισθηματική Ανάπτυξη

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής

Συνάντηση με γονείς: «Διαδικτυακή επικοινωνία παιδιών σε συνθήκες πανδημίας»

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021

Συνάντηση με γονείς: «Διαδικτυακή επικοινωνία παιδιών σε συνθήκες πανδημίας»

Η διαδικτυακή επικοινωνία των παιδιών είναι ένα θέμα που μας απασχόλησε από το ξεκίνημα αυτής της ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς, τόσο στη διάρκεια της διά ζώσης διδασκαλίας όσο και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Κατανοώντας τις αγωνίες και τους προβληματισμούς και των γονέων για το θέμα αυτό, οργανώθηκε διαδικτυακή συνάντηση γονέων με την ψυχολόγο κ. Μαρία Δάρα, υπεύθυνη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (SaferInternet4Kids) με θέμα «Διαδικτυακή επικοινωνία παιδιών σε συνθήκες πανδημίας». Έμφαση δόθηκε στην ανοικτή επικοινωνία παιδιών και γονέων, στη θέσπιση συμφωνίας ανάλογης της ηλικίας τους και στη σταθερή παροχή εναλλακτικών δραστηριοτήτων ως προστατευτικούς παράγοντες στη διαδικτυακή επικοινωνία.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.