Συναισθηματική Ανάπτυξη

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής

Πρόγραμμα αυτοεκτίμησης: «Φτου και βγαίνω»


Πρόγραμμα αυτοεκτίμησης: «Φτου και βγαίνω»

Το ταξίδι μας στην Στ’ δημοτικού ήταν βασισμένο στον άξονα του προγράμματος αυτοεκτίμησης της Άννας Νεμπαυλάκη «Φτου και βγαίνω» και εμπλουτισμένο με διάφορες δράσεις και δραστηριότητες. Το σώμα, οι αισθήσεις, οι σκέψεις, οι σχέσεις ήταν μερικές από τις κρυψώνες του εαυτού που παίζοντας εξερευνήσαμε. Πόσα αντέχω να κουβαλήσω και πόσα ακουμπώ στους άλλους; Είμαι για σένα βόμβα ή ασπίδα; Πώς χωράνε όλα τα σώματά μας στο χαρτί; Με εμπιστεύεσαι να σε ζωγραφίσω; Είμαι αυτό που σκέφτομαι; Παιχνίδια με το σώμα, με διάφορα υλικά και αντικείμενα, κατασκευές, κολλάζ, γρίφοι, ιστορίες, ταινίες, γίναν το μέσο να ανακαλύψει ο καθένας τον δικό του προσωπικό θησαυρό...

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.