Συναισθηματική Ανάπτυξη

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής

Playtime


Playtime

Πολλές φορές η καθημερινότητα κάνει τα παιδιά να έρθουν αντιμέτωπα με καταστάσεις ή γεγονότα που τα δυσκολεύουν. Το παιχνίδι είναι απαραίτητο, προκειμένου τα παιδιά να αναπτυχθούν σωματικά, συναισθηματικά και κοινωνικά. Επίσης, προάγει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα και ενθαρρύνει την αυτοπεποίθηση και τη συγκέντρωσή τους. Μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν, να κάνουν λάθη και να μάθουν από αυτά με ασφάλεια, να σχετισθούν. Σε μικρές ομάδες ή ατομικά συναντιόμασταν στη μαγική αίθουσα, για να παίξουμε, να συζητήσουμε, να βρούμε λύσεις σε αυτά που μας δυσκολεύουν, να διασκεδάσουμε και να χαλαρώσουμε.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.