Συναισθηματική Ανάπτυξη

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής

Παιδαγωγικές Συζητήσεις


Παιδαγωγικές Συζητήσεις

Οι δραστηριότητες και τα θέματα αφορούν στην εξέλιξη της προσωπικότητας των παιδιών, όπως αναγνώριση και διαχείριση συναισθημάτων, σχέσεις στην οικογένεια και στο σχολείο, επίλυση συγκρούσεων, αποδοχή της διαφορετικότητας κ.ά.

Παρακολουθούμε ταίνιες με κοινωνικό περιεχόμενο, ακούμε μουσική, μαθαίνουμε να εκφράζουμε και να αποτυπώνουμε ελεύθερα τον ψυχικό μας κόσμο στο δικό μας τετράδιο.

Στην τελευταία τάξη του σχολείου μας η προσέγγιση γίνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των παιδιών, που περνούν στην εφηβεία και ζητούν απαντήσεις σε πιο σύνθετα ερωτήματα, τα οποία αγγίζουν τις διαπροσωπικές σχέσεις, τη διαφορετικότητα του φύλου, καθώς και κοινωνικούς προβληματισμούς και ηθικές αξίες.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.