Συναισθηματική Ανάπτυξη

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Εκφοβισμού


Παγκόσμια Ημέρα κατά του Εκφοβισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (6 Μαρτίου), στο πλαίσιο της «Ώρας επικοινωνίας», μιλήσαμε στις τάξεις για τις διαστάσεις αυτού του φαινομένου, ορίσαμε τα είδη και τις επιπτώσεις του. Σταθήκαμε κυρίως στην αναγνώριση περιστατικών εκφοβισμού και στον ρόλο του υπεύθυνου θεατή που είναι εκείνος που μπορεί να κάνει την αλλαγή. Διαβάσαμε ιστορίες από το βιβλίο της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου «Μίλα μη φοβάσαι» (Γ’ τάξη) και «Κοινωνικές Ιστορίες» (Δ’, Ε’, Στ’), παρακολουθήσαμε και συζητήσαμε βίντεο ευαισθητοποίησης για τον εκφοβισμό και καθώς και την ταινία μικρού μήκους «Το παιδί με την κόκκινη γραμμή».

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.