Συναισθηματική Ανάπτυξη

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής

Ώρα Επικοινωνίας: «Το μαγικό φίλτρο»

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Ώρα Επικοινωνίας: «Το μαγικό φίλτρο»

 δύναμη είναι πάντα μέσα μας. Ακόμα κι όταν οι συνθήκες αλλάζουν, ανατρέπονται ή δυσκολεύουν, έχω πάντα επιλογή. Μπορώ να επιλέξω να συνεχίσω να φέρομαι με καλοσύνη και ευγένεια, να δείχνω την αγάπη μου, να ζητήσω βοήθεια, να προσφέρω βοήθεια, να συνεχίσω να προσπαθώ, να μοιραστώ τη δυσκολία μου, να χαμογελάσω… Αυτές είναι κάποιες από τις δικές μας super δυνάμεις… Θα τις φυλάξουμε σε ένα μπουκαλάκι μαγικό, πολύχρωμο και ξεχωριστό όπως είναι άλλωστε και ο καθένας από μας.

Άμμος, θάλασσα, χρώματα, χρυσόσκονη, αστεράκια, σχήματα, γράμματα… Ενώθηκαν, χρωμάτισαν τα φίλτρα μας και έκλεισαν μέσα τους τις αναμνήσεις, τις σκέψεις, τους στόχους και τις προσπάθειες της φετινής χρονιάς. Όλα μαζί, η γνώση για τον εαυτό μου και η δύναμή μου για κάθε επόμενη προσπάθεια και συνθήκη…

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.