Συναισθηματική Ανάπτυξη

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής

Ώρα Επικοινωνίας


Ώρα Επικοινωνίας

Στη διάρκεια της Ώρας Επικοινωνίας ο χρόνος ανήκει στα παιδιά. Η δασκάλα και η ψυχολόγος της τάξης γίνονται διευκολυντές, ώστε τα παιδιά να νιώθουν ασφάλεια να επικοινωνήσουν και να συζητήσουν θέματα που τα απασχολούν και τα ενδιαφέρουν, εντός και εκτός της σχολικής καθημερινότητας.

Στόχοι των συναντήσεών μας είναι:


Κάθε μαθητής να ακούει ενεργητικά και με σεβασμό τους συμμαθητές του και να εκφράζει τις απόψεις του με σεβασμό.
Να διευκολύνεται η ομάδα να επιλύει αποτελεσματικά συγκρούσεις που τυχόν προκύπτουν.
Να καλλιεργηθεί το αίσθημα συλλογικής ευθύνης.
Να υπάρχει ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ανοιχτής επικοινωνίας τόσο μεταξύ των μαθητών όσο και ανάμεσα στον δάσκαλο και στον μαθητή.
Αρκετές φορές τα θέματα που φέρνουν τα παιδιά γίνονται αφορμή για παιχνίδι. Και το παιχνίδι (συνεργασίας, ρόλων, οργάνωσης έργου, αισθητηριακό, κινητικό...) γίνεται το μέσο για την ανάπτυξη κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.