Συναισθηματική Ανάπτυξη

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής

Ομάδες


Ομάδες

Με παρόμοιο τρόπο δουλέψαμε στη Β’ τάξη. Τα ίδια τα παιδιά μάς έδειξαν τον δρόμο για τη διαμόρφωση των δραστηριοτήτων μέσα στη χρονιά. Πρώτος στόχος, η επαφή με το σώμα και το συναίσθημα... Παιχνίδι αισθητηριακό “messy play” και επαφή με διάφορα υλικά... πηλός, χαρτί, άμμος, lego. Όταν κατάκτήσαμε τα πρώτα σκαλιά, αρχίσαμε να δουλεύουμε σε ομάδες. Συνεργαστήκαμε και δημιουργήσαμε καλύβες, κάστρα από lego, επιτραπέζια... Τέλος, ξεκινήσαμε ένα project με super ήρωες. Τα παιδιά ταυτίστηκαν με τους ήρωες και τις ιδιότητές τους και ανακάλυψαν κομμάτια της προσωπικότητάς τους. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις επόμενες τάξεις.

Οι «Ομάδες» ήταν μια ώρα που –όπως τα ίδια τα παιδιά είπαν- μας ταξίδεψε σε χώρους μαγικούς!

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.