Συναισθηματική Ανάπτυξη

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής

Η δική μου τελεία αλλάζει τον κόσμο…


Η δική μου τελεία αλλάζει τον κόσμο…

Με αφορμή το βιβλίο του Πήτερ Ρέυνολντς «Η Τελεία» δώσαμε δύναμη και φωνή στις δικές μας τελείες, σε όσα θέλουμε να σταματήσουν, σε όσα μας ενοχλούν και μας στενοχωρούν.
Συζητήσαμε πώς νιώθουμε όταν βάζουμε τελεία και ξεκινάμε μια νέα αρχή, πώς έχει δύναμη η μία και μόνο τελεία, πώς μία και μόνο τελεία κάνει τη διαφορά και πώς τα παιδιά έχουν δύναμη όταν βάζουν τελεία. Μιλήσαμε ακόμη για τον κύκλο της ζωής, εκεί που κάτι τελειώνει και κάτι άλλο αρχίζει. Εξηγήσαμε πως η τελεία είναι όριο, είναι δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση.
Παίξαμε με την τελεία, ζωγραφίσαμε πολλές και διαφορετικές τελείες, κάναμε την αρχή με μια τελεία, γίναμε με τα σώματά μας μικρές και μεγάλες τελείες, αφήσαμε το σημάδι μας με μια τελεία. Ενωθήκαμε σε μια τελεία και κάναμε την αρχή στην αλλαγή.

Η δική μου τελεία αλλάζει τον κόσμο…

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.