Συναισθηματική Ανάπτυξη

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής

Η δική μας ώρα


Η δική μας ώρα

Η δική μας ώρα ξεκινά και είναι ακριβώς αυτό που λένε οι λέξεις… ΔΙΚΗ ΜΑΣ. Στόχοι αυτής της ώρας είναι να συναντηθούμε, να γνωριστούμε καλύτερα, να μάθουμε δεξιότητες που θα μας βοηθήσουν να επικοινωνούμε πιο αποτελεσματικά, να εκφράζουμε τα συναισθήματα και τα παράπονά μας, να διευκολύνουμε τους συμμαθητές μας να βρίσκουν λύσεις στις δυσκολίες τους και το πιο σημαντικό… να μοιραζόμαστε τη χαρά μας και τις επιτυχίες μας. Κάποιες φορές είχαμε ανάγκη να ζωγραφίσουμε, κάποιες άλλες να χαλαρώσουμε με έναν οραματισμό, άλλες να ακούσουμε ένα παραμύθι ή να χορέψουμε μέχρι να πονέσουν τα πόδια μας. Άλλωστε, δεν ταιριάζει ο ίδιος τρόπος σε όλους… και αυτό το μάθαμε.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.