Συναισθηματική Ανάπτυξη

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής

Φτου και βγαίνω


Φτου και βγαίνω

Η αυτοεκτίμηση είναι η προστασία του παιδιού απέναντι στις προκλήσεις της ζωής. Τα παιδιά που γνωρίζουν τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους διαχειρίζονται ευκολότερα συγκρούσεις και αντιστέκονται σε αρνητικές επιρροές. Χαμογελούν, απολαμβάνουν τη ζωή, έχουν αισιοδοξία. Με γνώμονα τα παραπάνω, οι μαθητές της Α’ τάξης έλαβαν μέρος σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα αυτοεκτίμησης, με τίτλο «Φτου και βγαίνω».
Ένα άδειο τετράδιο ήταν η αρχή και ένας θησαυρός το τέλος. Πρωταγωνιστής ο καθένας από εμάς, αλλά ταυτόχρονα κι όλοι μαζί ως ομάδα. Ένα πρωινό γράφτηκε η πρώτη σελίδα… Μιλήσαμε για τον εαυτό μας και προσπαθήσαμε να βρούμε τι αγαπάμε σε εμάς. Μιλήσαμε για την οικογένειά μας, μοιραστήκαμε αστείες ιστορίες, διαβάσαμε το παραμύθι της χνουδόμπαλας και συνειδητοποιήσαμε πόσο μας «ζεσταίνουν» τα θετικά λόγια. Όμως, τι μας θυμώνει; Πώς το νιώθουμε στο σώμα μας; Χαλαρώσαμε και οραματιστήκαμε παραδεισένιους τόπους…
«Η Α’ τάξη τελείωσε και νιώθω ότι είμαι πολύ σημαντικός και πολύτιμος, όχι μόνο στα μάτια των άλλων, αλλά πρωτίστως στα δικά μου».

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.