Συναισθηματική Ανάπτυξη

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής

Εκπαίδευση δασκάλων

Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης δασκάλων

Εκπαίδευση δασκάλων

Κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα κλείνει την πόρτα του σχολείου το τελευταίο παιδί… μένουν οι δάσκαλοι… η δική τους ομάδα. Με τη βοήθεια ενός σύντομου οραματισμού βγαίνουν από τον ρόλο τους και σιγά σιγά καλωσορίζουν και τους υπόλοιπους ρόλους που έχουν στη ζωή τους.

Μια ομάδα για να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά χρειάζεται να συναντηθεί… να γνωριστούν καλύτερα τα μέλη της, να διαφωνήσουν, να συμφωνήσουν, να προβληματιστούν, να μοιραστούν σκέψεις, ανησυχίες και συναισθήματα, να παίξουν και να μπουν στον ρόλο των παιδιών. Στόχος μας να δουλέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε το μοναδικό εργαλείο που έχουμε… τον εαυτό μας!

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.