Συναισθηματική Ανάπτυξη

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής

Εγώ και οι σημαντικοί άλλοι


Εγώ και οι σημαντικοί άλλοι

Στη Δ’ τάξη στόχος ήταν η αυτοεικόνα μου μέσα από τη σχέση μου με τους άλλους και η καλλιέργεια της εμπιστοσύνης στην ομάδα. Η ομάδα έγινε ο καθρέφτης που αντανακλούσε τις δυνάμεις που κάθε μέλος της διαθέτει. Ανακατέψαμε χρώματα και υλικά, ζωγραφίσαμε τους δικούς μας ήρωες, φτιάξαμε τον δικό μας χάρτη, τη δική μας χώρα, το δικό μας πρωτοσέλιδο... Παίξαμε με διάφορα αισθητηριακά και συμβολικά υλικά, για να εξερευνήσουμε διάφορες πλευρές του εαυτού μας που θέλουμε να εμπιστευτούμε στην ομάδα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.