Συναισθηματική Ανάπτυξη

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής

Εγώ και οι άλλοι και το ταξίδι μου στον χρόνο


Εγώ και οι άλλοι και το ταξίδι μου στον χρόνο

Ταξιδέψαμε μαζί στην πορεία που ο καθένας χαράσσει στον χρόνο. Ποια γεγονότα ξεχωρίζει και πώς αυτά σχετίζονται με τα επόμενα του βήματα; Ποιους ρόλους υιοθετεί; Η φιλία και εγώ μέσα στα χρόνια, πρόσωπα που θυμάμαι και πρόσωπα που με βοηθούν... Οι ταμπέλες, οι φήμες και τα προσωπικά μου όρια... Οι προσδοκίες οι δικές μου και των άλλων και πώς αυτές συνδέονται με τους ρόλους που έχω αναλάβει... Ήταν κάποια από τα θέματα που μέσα από δομημένες δραστηριότητες επεξεργαστήκαμε στην ομάδα.
Είχαμε, επίσης, την ευκαιρία, όταν μοιραστήκαμε σε ομάδες, να παίξουμε παιχνίδια εμπιστοσύνης και ενδυνάμωσης της ομάδας, κινητοποιώντας τη θετική ανατροφοδότηση της ομάδας προς κάθε μέλος της.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.