Συναισθηματική Ανάπτυξη

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής

Εφηβεία-Ομαλή μετάβαση από την εφηβική στην παιδική ηλικία


Εφηβεία-Ομαλή μετάβαση από την εφηβική στην παιδική ηλικία

Οι μαθητές της Στ' τάξης συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εφηβεία-Ομαλή μετάβαση από την εφηβική στην παιδική ηλικία». Η προσέγγιση του θέματος είναι πολύπλευρη και αφορά στην ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τις βιολογικές και ψυχοσυναισθηματικές αλλαγές, που επιφέρει η σημαντική αυτή περίοδος της ζωής τους.
Οι μαθητές μαθαίνουν για τα εξελικτικά στάδια του ατόμου, τον ρόλο των γονιδίων και της κληρονομικότητας, τις αλλαγές στο σώμα και στην ψυχολογία του εφήβου, τη διαμόρφωση της ταυτότητας του φύλου και τις διαπροσωπικές σχέσεις με γονείς και συνομηλίκους.
Με σεβασμό στην έμφυτη περιέργεια του εφήβου να μάθει και να κατανοήσει «Τα μυστήρια της ζωής» και της ανθρώπινης σεξουαλικότητας δίνονται απαντήσεις στα ερωτήματα και στις απορίες τους με συζητήσεις (εάν χρειαστεί χωρίζουμε σε ομάδες αγοριών και κοριτσιών), με εκπαιδευτικό υλικό και γραπτές εργασίες, με λογοτεχνικά κείμενα, προβολή ταινιών και άλλες δραστηριότητες.
Στόχος του προγράμματος είναι να μπορέσουν τα παιδιά σταδιακά μέσα από τις φυσιολογικές αλλαγές της εφηβείας και την πολυπλοκότητα των κοινωνικών μεταβολών της σύγχρονης κοινωνίας να διαμορφώσουν μια σταθερή προσωπική ταυτότητα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.