Συναισθηματική Ανάπτυξη

Πολύπλευρη Εκπαίδευση

Η ομάδα ψυχολόγων στο σχολείο έχει ενεργό ρόλο τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου. Ξεκινώντας από το προνήπιο εγκαθιδρύουν τη βάση μιας ανοικτής επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να μπορούν να παρέχουν στήριξη και καθοδήγηση. Παρακολουθούν τη δράση τους στην τάξη και στα διαλείμματα και έχουν πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς τους, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουν με ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζονται στενά τόσο με τους δασκάλους όσο και με τους γονείς κάθε παιδιού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής

Ακούω και μοιράζομαι


Ακούω και μοιράζομαι

Οι μαθητές της Α’ τάξης έλαβαν μέρος σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα συναισθηματικής ανάπτυξης, με τίτλο «Ακούω και μοιράζομαι», μια ώρα κάθε εβδομάδα. Αφού δημιουργήσαμε μια δυνατή και δεμένη ομάδα, μέσα στην οποία ήμασταν όλοι αποδεχτοί, προτείναμε τα παιχνίδια που μας αρέσουν και ύστερα φτιάξαμε κλήρους, για να τα παίζουμε στο διάλειμμα.

Οι επόμενες συναντήσεις μάς ταξίδεψαν σε έναν κόσμο φανταστικό. Αφήσαμε τη φαντασία μας ελεύθερη... Από ένα κομμάτι πηλό βρεθήκαμε να πετάμε χαρταετό, να πίνουμε τσάι, να πολεμάμε σαν αρχαίοι Έλληνες σε φάλαγγες, ενώ από δυο παλάμες φανταστήκαμε άγρια ζώα της σαβάνας, μυρωδάτα φυτά και χαμογελαστούς αγγέλους... Ήρθαμε σε επαφή με το σώμα μας, χαλαρώσαμε αφήνοντας τα χεράκια μας ελεύθερα σε μικρές αμμοδόχους και εξασκηθήκαμε σε διάφορες τεχνικές χαλάρωσης. Συνειδητοποιήσαμε πως το πιο σημαντικό που είχαμε καταφέρει ήταν ότι δημιουργήσαμε μια αγαπημένη ομάδα, στην οποία όλοι νιώθαμε ασφαλείς και πολύ χαρούμενοι.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.