Skip to main content

Τα Νέα μας

Τα πρωτάκια στο Μουσείο Αφής!

Τα πρωτάκια στο Μουσείο Αφής!

Τα πρωτάκια στο Μουσείο Αφής!

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024
@ Μουσεία - Αρχαιολογικοί χώροι

Στην Α΄ τάξη, στο πλαίσιο της Μελέτης Περιβάλλοντος, συζητήσαμε για τους ανθρώπους με οπτική αναπηρία. Εστιάσαμε στο πώς διαφοροποιείται η καθημερινότητά τους, στα βοηθήματα που χρησιμοποιούν (λευκό μπαστούνι και σκύλος-οδηγός), αλλά και στο γεγονός ότι έχουν αναπτύξει περισσότερο τις υπόλοιπες αισθήσεις τους.

Έτσι, επισκεφθήκαμε το Μουσείο Αφής (Φάρος Τυφλών Ελλάδας). Μέσα από το κατάλληλα διαμορφωμένο πρόγραμμα, ενημερωθήκαμε για τους ανθρώπους με οπτική αναπηρία και τον τρόπο ζωής τους. Συμμετείχαμε σε δραστηριότητες οι οποίες μας βοήθησαν να βιώσουμε την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. Καλύψαμε τα μάτια μας, ξεναγήσαμε ο ένας τον άλλον στον χώρο, αγγίξαμε τα έργα τέχνης και πειραματιστήκαμε με τη γραφή Μπράιγ!

Η ξεχωριστή αυτή επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια δική μας προσφορά προς το Μουσείο και τους επισκέπτες τους. Συγκεκριμένα, δημιουργήσαμε έναν ανάγλυφο βυθό με πολλά διαφορετικά υλικά (π.χ. άμμος, κοχύλια, λούτρινα θαλάσσια ζώα, γυαλόχαρτα, βότσαλα). Η ιδέα προέκυψε, όταν η Mrs. Emma μάς διαβάσε το παραμύθι "Lucy's Picture", στο οποίο ένα κοριτσάκι ετοίμασε μια ανάγλυφη χειροτεχνία για τον παππού της που ήταν τυφλός.

Περάσαμε πολύ όμορφα!