Σχέδιο εργασίας: «Ταξίδι στην Ποίηση»

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Σχέδιο εργασίας: «Ταξίδι στην Ποίηση»

Η Ε' τάξη του σχολείου μας μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ξεκίνησε ένα project με θέμα «Ταξίδι στην Ποίηση». Οι μαθητές, αφού έδωσαν τον ορισμό της ποίησης και μελέτησαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, ταξίδεψαν στους σημαντικότερους σταθμούς της ελληνικής ποίησης από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Παράλληλα, στο μάθημα της Μουσικής έκαναν μια ιστορική αναδρομή στη μελοποιημένη ποίηση, τραγουδώντας και ενορχηστρώνοντας στίχους των μεγάλων ποιητών μας.
Όταν ολοκληρώθηκε ο κύκλος των «ποιητικών» μαθημάτων, καλέσαμε τους γονείς στο σχολείο σε ένα ξεχωριστό ανοιχτό μάθημα για την ποίηση. Η αίθουσα των εκδηλώσεων είχε μετατραπεί σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, όπου παίκτες ήταν τα παιδιά μαζί με ένα αγαπημένο τους πρόσωπο. Χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες, που η κάθε μια εκπροσωπούσε και από έναν νεοέλληνα ποιητή. Στη συνέχεια, όλες οι ομάδες πέρασαν από τις ίδιες «ποιητικές» δοκιμασίες, με σκοπό να μας δείξουν ότι η ποίηση πέρα από γνώση είναι και παιχνίδι, αλλά κυρίως συναίσθημα! Το ανοιχτό μας μάθημα γέμισε με μελοποιημένη ποίηση. Στο τέλος, τα παιδιά απήγγειλαν στίχους για το φως από τον Όμηρο ως την Κική Δημουλά, αποδεικνύοντας –όπως γράφει ο Γ. Σεφέρης- πως πάνω απ’ όλα είμαστε «ζητήματα φωτός»!

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.