Σ’ αυτήν την πόλη… γελούνε όλοι!

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019

Σ’ αυτήν την πόλη… γελούνε όλοι!

Φέτος η Στ’ τάξη γιόρτασε και δημιούργησε με θέμα «το χαμόγελο». Ένα χαμόγελο που μεγαλώνει, δυναμώνει και τελικά... μεταμορφώνεται σε γέλιο!
Στο πρώτο μέρος της γιορτής μας, τα παιδιά ως κάτοικοι μιας αλλιώτικης νυχτερινής πολιτείας εξερεύνησαν… τι άλλο; Το χαμόγελο! Επιχείρησαν να μάθουν τα πάντα γύρω από αυτό: Πώς είναι; Με τι μοιάζει; Πώς γεννιέται; Σβήνει άραγε ποτέ; Ενώνει τους ανθρώπους, ακόμα κι αν αυτοί κάποτε αποχωριστούν; Τα Εκτάκια μέσα από τα λόγια συγγραφέων και ποιητών, αλλά και ονειρικών μελωδιών μάς έδωσαν τις απαντήσεις.
Στο δεύτερο μέρος, οι μαθητές μάς μετέφεραν σε κάποιους από τους πιο σημαντικούς σταθμούς του κωμικού είδους στην Ελλάδα. Από την αριστοφανική κωμωδία της αρχαιότητας, ταξίδεψαν στον Καραγκιόζη και το θέατρο σκιών κι από εκεί προσγειώθηκαν στην αθηναϊκή οπερέτα. Τελευταίος προορισμός τους; Οι ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου!


Μέσα από την όλη διαδικασία τα παιδιά:

  • μυήθηκαν στη θεατρική εμπειρία του σήμερα,
  • συνεργάστηκαν για έναν κοινό σκοπό αφήνοντας στην άκρη ή ξεπερνώντας προσωπικές δυσκολίες και εμπόδια,
  • δούλεψαν οργανωμένα, συντονισμένα και υπεύθυνα με όπλα τους τη χαρά της δημιουργίας, τη φαντασία και το παιχνίδι επί σκηνής.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.