Τα Νέα μας

Project «Μία στάση στον κόσμο των επαγγελμάτων»

Project «Μία στάση στον κόσμο των επαγγελμάτων»

Project «Μία στάση στον κόσμο των επαγγελμάτων»

Τρίτη, 10 Μάι 2022
@ Γ' Τάξη

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας και το κείμενο «Το πιο γλυκό ψωμί», αναφερθήκαμε στην αξία της εργασίας στη ζωή του ανθρώπου και γνωρίσαμε διαφορετικά επαγγέλματα, αλλά και πώς αυτά συνεργάζονται μεταξύ τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο επάγγελμα του γεωργού και του γεωπόνου, προκειμένου να αντιληφθούν την εξέλιξη που υπάρχει με το πέρασμα του χρόνου στον επαγγελματικό τομέα λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης.

Πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες γύρω από τα επαγγέλματα, όπως κουίζ, η παρασκευή του δικού μας ψωμιού, συνεντεύξεις από τους δασκάλους και τους γονείς, καθώς και από έναν γεωπόνο με ειδίκευση στη Γεωργία ακριβείας. Τέλος, μέσα από την παραγωγή λόγου, ο καθένας περιέγραψε το επάγγελμα που επέλεξε να ακολουθήσει και επιχειρηματολόγησε σχετικά με αυτή την επιλογή.

Συμπερασματικά, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με επαγγέλματα και συνειδητοποίησαν την αξία της εργασίας για την ευτυχία και την ολοκλήρωσή μας, αλλά και την εξέλιξη της κοινωνίας. Προβλήθηκε η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των επαγγελμάτων για την εξέλιξή τους με τη βοήθεια πάντα της τεχνολογίας. Για πρώτη φορά φαντάστηκαν τον εαυτό τους σε ένα επάγγελμα που επέλεξαν βάση των δυνατοτήτων, των χαρακτηριστικών και των ονείρων τους.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.