Τα Νέα μας

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021
@ Προγράμματα Συναισθηματικής Αγωγής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (6 Μαρτίου), στο πλαίσιο της «Ώρας επικοινωνίας» μιλήσαμε στις τάξεις για τις διαστάσεις αυτού του φαινομένου, ορίσαμε τα είδη, τις επιπτώσεις του και τους τρόπους αντιμετώπισής του. Σταθήκαμε κυρίως στην αναγνώριση περιστατικών εκφοβισμού και στον ρόλο του υπεύθυνου θεατή που είναι εκείνος που μπορεί να κάνει την αλλαγή. Συμφωνήσαμε στο ότι ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι επειδή κάποιοι κάνουν το κακό, αλλά επειδή κάποιοι το βλέπουν και δεν κάνουν τίποτα για αυτό (Αlbert Einstein).

Ιστορίες από το βιβλίο της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ) «Μίλα μη φοβάσαι» (Γ΄ και Δ΄ τάξη), βίντεο ευαισθητοποίησης (“Ian”, «Το τίμημα της σιωπής», «Οι λέξεις πονάνε», Ε΄ τάξη), αλλά και ταινίες μικρού μήκους «Το παιδί με την κόκκινη γραμμή» (Γ΄ τάξη) έγιναν το ερέθισμα για μια ζωηρή και γόνιμη συζήτηση. Στην Ε΄ τάξη τέλος σε συνεργασία με τον δάσκαλο της Πληροφορικής κ. Πέτρο Σαλίχο έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού (ορισμός, συνέπειες, τρόπος αντιμετώπισης, ασφάλεια στο διαδίκτυο).

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.