Μυστράς-Μονεμβασιά

Κυριακή, 19 Μαΐου 2019

Μυστράς-Μονεμβασιά

Στο πλαίσιο της βυζαντινής ιστορίας που διδάχτηκαν φέτος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης πραγματοποίησαν διήμερη εκδρομή στον Μυστρά και στη Μονεμβασιά.

Την πρώτη μέρα ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, συζήτησαν για τη ναοδομία και τον τρόπο λειτουργίας των παλατιών, έμαθαν να προσανατολίζονται, ενώ παράλληλα χάρηκαν τη φύση και ανακάλυψαν σιγά σιγά τη βυζαντινή πολιτεία…

Την επόμενη μέρα ξεναγήθηκαν στην Κάτω Πόλη του αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου της Μονεμβασιάς από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας. Γνώρισαν την ιστορική πορεία της καστροπολιτείας, την οχύρωσή της, καθώς και τα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια.

Η διανυκτέρευση μέσα στο Κάστρο ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την αξία της προστασίας και της προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Συνδυάσαμε τη γνώση με την ψυχαγωγία!

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.