Μουσείο Οίνου

Στις αρχές Νοεμβρίου επισκεφθήκαμε το Μουσείο Οίνου, για να έρθουμε με βιωματικό τρόπο σε επαφή με το αμπέλι και τον πολύτιμο καρπό του, το σταφύλι. Περιηγηθήκαμε στον αμπελώνα του μουσείου, παρατηρήσαμε τα χαρακτηριστικά του αμπελιού και συζητήσαμε για τη διαδικασία συλλογής των σταφυλιών, τον τρύγο. Μιλήσαμε για τα παράγωγα του αμπελιού και τη χρησιμότητά τους στον άνθρωπο και επικεντρωθήκαμε στη διαδικασία παραγωγής του κρασιού.
Στο εσωτερικό του μουσείου, είδαμε από κοντά φωτογραφίες, αλλά και τα ίδια τα μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα οι άνθρωποι, για να επεξεργαστούν τον μούστο και να παρασκευάσουν το κρασί και παρατηρήσαμε την εξέλιξή τους στον χρόνο.
Στη συνέχεια, πλύναμε πολύ καλά τα ποδαράκια μας και πατήσαμε σταφύλια στο πατητήρι μέχρι να γίνουν μούστος. Τέλος, φτιάξαμε με τον δικό μας μούστο και άλλα υλικά τη δική μας ζύμη. Πλάσαμε και φάγαμε λαχταριστά μουστοκούλουρα!