Μουσείο Μπενάκη

Γιάννης Μόραλης
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Μουσείο Μπενάκη

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών και με σκοπό τη γνωριμία των μαθητών μας με σημαντικούς Έλληνες ζωγράφους, επισκεφθήκαμε με την Ε’ τάξη το Μουσείο Μπενάκη, όπου φιλοξενείται η μεγάλη αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Γιάννη Μόραλη. Παρακολουθήσαμε να ξετυλίγεται η πορεία του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη και συγχρόνως να γίνεται μια αναδρομή στη ζωή του παράλληλα και με τις προσωπικότητες με τις οποίες συναναστράφηκε ή συνεργάστηκε.
Εκτός από τα έργα ζωγραφικής είδαμε και εξώφυλλα δίσκων και αφίσες που είχε κάνει για τον ΕΟΤ, μακέτες και σχέδια για σκηνικά θεάτρου, αλλά και κοστούμια που είχε σχεδιάσει για παραστάσεις. Ο Μόραλης φιλοτέχνησε ποιητικές συλλογές του Σεφέρη και του Ελύτη, αλλά και αρχιτεκτονικές εφαρμογές όπως η πλαϊνή όψη του Χίλτον και τα έργα στο μετρό Πανεπιστήμιο. Δεν μπορεί βεβαίως να αγνοηθεί και το σημαντικό γλυπτικό του έργο.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.