Τα Νέα μας

Μονή Δαφνίου και Κήποι Διομήδους

Μονή Δαφνίου και Κήποι Διομήδους

Μονή Δαφνίου και Κήποι Διομήδους

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022
@ Ε' Τάξη

Στις παρυφές του όρους Αιγάλεω και πολύ κοντά στην Αθήνα βρίσκεται η Βυζαντινή Μονή Δαφνίου του 11ου αιώνα με τα υπέροχα ψηφιδωτά. Τα παιδιά της Ε΄ τάξης, μετά από μια ψηφιακή περιήγηση της μονής στο μάθημα της Ιστορίας της Τέχνης, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα μοναδικά ψηφιδωτά και να μάθουν την ιστορία του μοναστηριού στο πέρασμα των αιώνων. Στο καταπληκτικό φυσικό τοπίο οι μαθητές μας ζωγράφισαν την όψη του καθολικού με μεγάλη επιτυχία.

Ακολούθησε εκπαιδευτικός περίπατος στους βοτανικούς κήπους του Διομήδους, όπου τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη φύση και ανακάλυψαν την ελληνική συλλογή του βοτανικού κήπου, αλλά και φυτά από το δίκτυο των βοτανικών κήπων άλλων χωρών του κόσμου (ελιά 900 ετών, Τζίνγκο Μπιλόμπα, νούφαρα, πικροδάφνη, κουτσουπιές, μπαμπού, κάκτους). Μίλησαν επίσης για την σπουδαιότητα της αντιπυρικής προστασίας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.