Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών «Αρχέλων»

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών «Αρχέλων»

Ένα ανοιξιάτικο πρωινό, η Α’ τάξη επισκέφθηκε τον σύλλογο «Αρχέλων», για να γνωρίσει από κοντά το σπουδαίο έργο του. Οι εθελοντές του συλλόγου δραστηριοποιούνται για την ενημέρωση, την προστασία και κυρίως την περίθαλψη των τραυματισμένων θαλάσσιων χελωνών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας ενημερωθήκαμε για τη ζωή των θαλάσσιων χελωνών, τον τρόπο αναπαραγωγής τους και τους κινδύνους που διατρέχουν. Επισκεφθήκαμε τον χώρο στον οποίο βρίσκονται οι τραυματισμένες χελώνες και είδαμε από κοντά την περιποίηση που δέχονται καθημερινά από τους εθελοντές.
Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε μια εκπαιδευτική ταινία και συζητήσαμε για το πώς εμείς οι άνθρωποι επηρεάζουμε το φυσικό περιβάλλον και με ποιους τρόπους μπορεί ο καθένας από εμάς να βοηθήσει για την προστασία αυτού του απειλούμενου είδους. Ήταν μια συγκινητική εμπειρία, που άγγιξε την ευαιθησία και την αγάπη μας για τα ζώα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.