Φεστιβάλ Τέχνης

«Η γυναίκα στον χρόνο και στην τέχνη»
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Φεστιβάλ Τέχνης

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας Pierce διοργάνωσε και φιλοξένησε το 3ο φεστιβάλ «Ημέρες Τέχνης» με θεματική «Η γυναίκα στον χρόνο και στην τέχνη». Οι μαθητές της Στ’ τάξης, με υπεύθυνες δασκάλες την Κατερίνα Αλικάκου και την Κέλλυ Μητροτόλη, συμμετείχαν δημιουργώντας ένα video art, με τίτλο «Όψεις της μητρότητας στη λογοτεχνική παραγωγή».

Γι’ αυτό τον σκοπό συλλέχθηκαν πεζά, αλλά και ποιήματα της νεοελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας λογοτεχνίας, στα οποία κυριαρχεί η μορφή της μητέρας. Τα παιδιά διάβασαν και ανέλυσαν τα κείμενα, με σκοπό να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα του ρόλου της μητρότητας. Στο video art, λοιπόν, εικονίζονται να διαβάζουν -πότε με χιουμοριστική διάθεση και πότε με πραγματική συγκίνηση- αποσπάσματα από τα λογοτεχνικά κείμενα και να κάνουν τα προσωπικά τους σχόλια με πυξίδα... την εμπειρία τους. Στο τέλος κάθε κειμένου οι μαθητές έκρυψαν μια μικρή έκπληξη για τις μητέρες τους!

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.