Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου

Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές
Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021

Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου έγινε μέσα από ποικίλες δραστηριότητες. Τα παιδιά παρακολούθησαν σχετική παρουσίαση και γνώρισαν τα βασικά ιστορικά γεγονότα της επανάστασης των Ελλήνων ενάντια στους Τούρκους. Γνώρισαν πίνακες και μελέτησαν το σπουδαίο επαναστατικό ποίημα, «Θούριος», του Ρήγα Φεραίου.

Ξεχωριστή ενότητα με την οποία ασχολήθηκαν τα πρωτάκια αποτέλεσαν οι «ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές». Με αφορμή την ελληνική επανάσταση, μας δόθηκε η ευκαιρία να παρατηρήσουμε έργα ζωγράφων και να μελετήσουμε τα «ενδύματα» των Ελλήνων εκείνης της εποχής. Γνωρίσαμε τις φορεσιές διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας, τις καθημερινές και τις επίσημες, τις φορεσιές της πόλης και του χωριού, τις ιδιαίτερες ονομασίες τους, ζωγραφίσαμε και παίξαμε μ’ αυτές. Είδαμε πλούσιο σχετικό φωτογραφικό υλικό, πίνακες ζωγραφικής που αποτυπώνουν τον ρουχισμό της εποχής και επισκεφτήκαμε την ιστοσελίδα του Εθνικού και Ιστορικού Μουσείου, για να παίξουμε ντύνοντας κούκλες από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Τέλος, τα παιδιά έφτιαξαν τη δική τους εικαστική δημιουργία ζωγραφίζοντας έναν πίνακα με θέμα τον «τσολιά». 

Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.