Τα Νέα μας

Εργαστήριο σεξουαλικής υγείας

Εργαστήριο σεξουαλικής υγείας

Εργαστήριο σεξουαλικής υγείας

Δευτέρα, 02 Μάι 2022
@ Συναισθηματική Ανάπτυξη

Το εργαστήριο σεξουαλικής υγείας για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ και της Στ΄ τάξης διοργανώθηκε για μια ακόμη χρονιά στο σχολείο μας. Όλοι μας, γονείς και δάσκαλοι, αντιλαμβανόμαστε τις αλλαγές και θεωρούμε απαραίτητο να τα εφοδιάσουμε με σύγχρονες και επιστημονικά σωστές πληροφορίες για τη σεξουαλική υγεία. Πληροφορίες κατάλληλα προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών. Επιπλέον, έχουμε την αίσθηση πως με όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα, το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είναι πιο αναγκαίο από ποτέ...

Η εισηγήτρια του προγράμματος ήταν η ψυχολόγος κα Νιόβη Μιχαλοπούλου. Συζητήθηκαν θέματα, όπως η εφηβεία και οι αλλαγές που τη συνοδεύουν, η ανατομία, η διαφορετικότητα, η αναπαραγωγή, η οικογένεια, η ευθύνη, η προστασία, ο όρος συναίνεση καθώς και οι νέοι κίνδυνοι (πορνογραφία, sexting, grooming, cyberbullying). Τέλος, περιγράψαμε τα κριτήρια του τι συνιστά μια ισότιμη και υγιή σχέση.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.