Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019

Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί

Τα παιδιά του σχολείου παρουσίασαν στην αυλή μας τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, που διδάχθηκαν σε όλη τη σχολική χρονιά, με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Φέτος η παρουσίαση των χορών είχε θέμα της τη θάλασσα.

Η θάλασσα, το υγρό στοιχείο που περιβάλλει τη χώρα μας, υπήρξε καθοριστικό για την πολιτισμική μας πορεία. Αποτελεί για τον λαό μας πότε πηγή χαράς και πότε λύπης. Χωρίζει και ενώνει αγαπημένα πρόσωπα. Χαρίζει πλουσιοπάροχα τα αγαθά της, αλλά όταν αγριέψει είναι όλα στο έλεός της. Για την παρουσίαση των χορών του σχολείου επιλέχθηκαν ορισμένα από τα πιο όμορφα και αντιπροσωπευτικά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που αναφέρονται στη θάλασσα. Το θαλασσινό ταξίδι των παιδιών συνοδεύτηκε από το ζεστό χειροκρότημα των γονιών και των δασκάλων τους.

Στο δέντρο της αυλής μας παρουσιάστηκαν τα στάδια του πανηγυριού, καθώς στα πανηγύρια -μια συνήθεια ζωντανή μέχρι τις μέρες μας- ο χορός πρωταγωνιστεί!

Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.