Σκύλοι-οδηγοί στο σχολείο μας

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021

Σκύλοι-οδηγοί στο σχολείο μας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (κατά της τύφλωσης), το σχολείο μας σε συνεργασία με τη ΜΚΟ “Liberty Guide Dogs” οργάνωσε μία ενδιαφέρουσα βιωματική εμπειρία. Καλεσμένοι μας ήταν δύο δάσκαλοι της σχολής, ένας κύριος με οπτική αναπηρία, καθώς και η Αθηνά με τη Τζόι (δύο σκύλοι-οδηγοί). Οι εκπαιδευτές μάς μίλησαν για τις ανάγκες των ατόμων με προβλήματα όρασης και, μέσω οπτικοακουστικού υλικού που προβλήθηκε, διαπιστώσαμε τη χρησιμότητα, αλλά και τον ρόλο των σκύλων-οδηγών.

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτές τοποθέτησαν κώνους, δημιουργώντας εμπόδια και τα σκυλάκια ανέλαβαν δράση... Απόλυτα προσηλωμένα στην αποστολή τους, κατάφεραν να καθοδηγήσουν τον άνθρωπο με την οπτική δυσκολία με ασφάλεια έως το τέλος της διαδρομής. Ακόμη, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές μας να εμπλάκουν βιωματικά σ’ αυτή τη δράση με το να υποδυθούν τον ρόλο ενός ανθρώπου με οπτική αναπηρία (καλύπτοντας τα μάτια τους), να κρατήσουν το ειδικό σαμάρι και να εμπιστευτούν τους σκύλους-οδηγούς που ανέλαβαν να τους κατευθύνουν. Ο ενθουσιασμός τους κορυφώθηκε, όταν οι εκπαιδευτές τούς προέτρεψαν να χαϊδέψουν τα ξεχωριστά αυτά σκυλάκια!

Η όμορφη αυτή εμπειρία αποτέλεσε την αφορμή και για μια ξεχωριστή φιλανθρωπική δράση, καθώς συλλέχθηκε το χρηματικό πόσο των 913 ευρώ, που θα αφιερωθεί στην αγορά ένος νέου σκύλου-οδηγού. Οι μαθητές μας θα αναλάβουν την αναζήτηση ενός ονόματος για τον νέο σκύλο-οδηγό της “Liberty Guide Dogs”!

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.