Μουσείο Οίνου

Από το αμπέλι… στο κρασί
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019

Μουσείο Οίνου

Στις αρχές Νοεμβρίου επισκεφθήκαμε το Μουσείο Οίνου, για να έρθουμε με βιωματικό τρόπο σε επαφή με το αμπέλι και τον πολύτιμο καρπό του, το σταφύλι. Περιηγηθήκαμε στον αμπελώνα του μουσείου, παρατηρήσαμε τα χαρακτηριστικά του αμπελιού και συζητήσαμε για τη διαδικασία συλλογής των σταφυλιών, τον τρύγο. Μιλήσαμε για τα παράγωγα του αμπελιού και τη χρησιμότητά τους στον άνθρωπο και επικεντρωθήκαμε στη διαδικασία παραγωγής του κρασιού.
Στο εσωτερικό του μουσείου, είδαμε από κοντά φωτογραφίες, αλλά και τα ίδια τα μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα οι άνθρωποι, για να επεξεργαστούν τον μούστο και να παρασκευάσουν το κρασί και παρατηρήσαμε την εξέλιξή τους στον χρόνο.
Στη συνέχεια, πλύναμε πολύ καλά τα ποδαράκια μας και πατήσαμε σταφύλια στο πατητήρι μέχρι να γίνουν μούστος. Τέλος, φτιάξαμε με τον δικό μας μούστο και άλλα υλικά τη δική μας ζύμη. Πλάσαμε και φάγαμε λαχταριστά μουστοκούλουρα!

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.