Επισκέψεις

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023
@ Μουσεία - Αρχαιολογικοί χώροι

Ολοκληρώνοντας το κεφάλαιο του Κυκλαδικού πολιτισμού στο μάθημα της Ιστορίας, επισκεφθήκαμε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, προκειμένου να γνωρίσουμε από κοντά τα κυκλαδικά εκθέματα και να παρακολουθήσουμε το αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις ασχολίες, τα σπίτια, την τέχνη, τη θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα των Κυκλαδιτών.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές συζήτησαν με τις μουσειοπαιδαγωγούς για την εποχή εκείνη. Παρατήρησαν εκθέματα από την εποχή, όπως γυναικεία και ανδρικά ειδώλια, αγγεία λατρευτικής και καθημερινής χρήσης, τηγανόσχημα, παιχνίδια, εργαλεία, όπλα και διάφορα ορυκτά, από τα οποία έφτιαχναν τα χρώματα που χρησιμοποιούσαν. Παράλληλα, σημείωναν σε σχετικό επιμορφωτικό έντυπο όσα τους ζητούνταν και τους έκαναν εντύπωση.

Έτσι, με διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο εμπέδωσαν τα ιστορικά δεδομένα. Η επίσκεψη αυτή συμπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη μελέτη της Εποχής του Χαλκού στις Κυκλάδες.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.