Μουσείο Κανελλοπούλου

«Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο»
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Μουσείο Κανελλοπούλου

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, οι μαθητές της Δ’ τάξης μελέτησαν τα αρχαία θέατρα της Ελλάδας. Μάθαμε για την ακουστική και τα μέρη του θεάτρου, τον ρόλο της λατρείας του θεού Διονύσου, τα είδη των δραμάτων, τους σπουδαίους τραγικούς ποιητές, τα σκηνικά και τα μηχανήματα του θεάτρου, στοιχεία της ενδυμασίας των υποκριτών κ.ά. Συγκεντρώσαμε τις πληροφορίες, στολίσαμε με αυτές το δέντρο της αυλής και αναλάβαμε να τις παρουσιάσουμε στην Γ’ τάξη.
Το συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία του αρχαίου θεάτρου στην Ελλάδα συνεχίστηκε στο Μουσείο Κανελλοπούλου, όπου τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο». Συνδυάζοντας την πληροφόρηση με την ψυχαγωγία, ακολουθήσαμε μια διαδρομή από τα πρώτα αυτοσχέδια θεάματα και τη γέννηση του αρχαίου δράματος στην Αθήνα, μέχρι την αναβίωσή του σήμερα. Συμμετείχαμε μάλιστα σε ένα αρχαίο… casting για την επιλογή υποκριτών και φύγαμε γεμάτοι γνώσεις και αναμνηστικά δωράκια!

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.