Μουσείο Αφής - Φάρος Τυφλών Της Ελλάδος

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019

Μουσείο Αφής - Φάρος Τυφλών Της Ελλάδος

Η εμπειρία στο Μουσείο Αφής ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή! Ενημερωθήκαμε για τις δραστηριότητες του Φάρου Τυφλών, καθώς και για τις δυσκολίες που συναντούν τα άτομα με προβλήματα όρασης.
Συζητήσαμε για την καθημερινότητα των τυφλών ανθρώπων, τον τρόπο μετακίνησής τους, το λευκό μπαστούνι, τους σκύλους-οδηγούς και τα ειδικά πλακάκια στα πεζοδρόμια. Ανακαλύψαμε τα εμπόδια που βάζουν κάποιοι απερίσκεπτοι άνθρωποι στον δρόμο των ατόμων με προβλήματα όρασης και προτείναμε λύσεις.
Γνωρίσαμε, επίσης, τον τρόπο γραφής και ανάγνωσης των τυφλών, δηλαδή το σύστημα Braille. Παρατηρήσαμε τον συνδυασμό των κουκίδων που χρησιμοποιούν για κάθε γράμμα της αλφαβήτας, για τους αριθμούς και τα σημεία στίξης. Αγγίξαμε βιβλία με γραφή Braille και προσπαθήσαμε να τα διαβάσουμε, ενώ παράλληλα μάθαμε και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι μηχανές γραφής Braille.
Αυτό που μας κέρδισε περισσότερο, όμως, είναι ότι μπορέσαμε να μπούμε για λίγο στον κόσμο των ανθρώπων με προβλήματα όρασης. Πώς έγινε αυτό; Κλείσαμε τα μάτια και με τη βοήθεια των οδηγών-συμμαθητών μας πλησιάσαμε, αγγίξαμε τα εκθέματα και τα γνωρίσαμε μέσα από την αίσθηση της αφής.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.