Εκδηλώσεις

Ελληνικοί Χοροί

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021

Ελληνικοί Χοροί

Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το διάστημα της διδασκαλίας με φυσική παρουσία ήταν πολύ μικρότερο από πέρυσι. Καταφέραμε παρ’ όλα αυτά να πραγματοποιήσουμε το χορευτικό μας ταξίδι στην Ελλάδα, κυρίως επειδή όταν ξαναβρεθήκαμε με τα παιδιά μετά από τόσους μήνες, η ανταπόκρισή τους ήταν καταπληκτική! Όχι μόνο θυμόντουσαν τους χορούς που είχαμε μάθει, αλλά συνέχισαν με ενθουσιασμό, σαν να μην είχε περάσει μία ημέρα.

Έτσι, ολοκληρώσαμε ένα σύνολο χορών από διαφορετικές περιοχές ανά τάξη, οι οποίοι επιλέγονται με κριτήριο τον βαθμό της δυσκολίας τους, αλλά και την αντιπροσώπευση της τοπικής πολιτιστικής ιδιαιτερότητας. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι μέσα από τον χορό καλλιεργούνται δεξιότητες, όπως ο συντονισμός του σώματος με τον ρυθμό, η σχέση του καθενός και όλων μαζί με τον χώρο, η ατομική πρωτοβουλία και δημιουργικότητα, αλλά και η συνεργασία με την ομάδα.

Ελληνικοί Χοροί

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.