Μαθηματικά Παιχνίδια

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019

Μαθηματικά Παιχνίδια

Συμμετρία και κώδικας οδικής κυκλοφορίας
Στο μάθημα των Μαθηματικών, οι μαθητές της Γ’ τάξης ασχολήθηκαν με την έννοια της συμμετρίας. Έπειτα από τη συμμετοχή τους στην Europe Code Week 2019, ασχολήθηκαν και με έναν άλλο κώδικα… τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας! Στο πλαίσιο της διερευνητικής μάθησης, οι μαθητές παρατήρησαν τα σήματα και ανακάλυψαν σε αυτά κάθετους ή οριζόντιους άξονες συμμετρίας. Σχεδίασαν συμμετρικά σχήματα και δημιούργησαν το δικό τους σήμα, το οποίο τοποθέτησαν έξω από την πόρτα τους! Τέλος, διαπίστωσαν πως αρκετές μαθηματικές έννοιες ενυπάρχουν σε πολλές από τις καθημερινές τους δραστηριότητες!

 

Μαθηματικά Παιχνίδια

Γεωμετρική δραστηριότητα Tangram
Το tangram είναι ένα παζλ που αποτελείται από 7 γεωμετρικά σχήματα, που ονομάζονται ταν (tan=επτάρι), τα οποία ενώνονται για να δημιουργήσουν άλλα σχήματα με ίδιο εμβαδόν (ισοεμβαδικά σχήματα). Οι μαθητές της Γ’ τάξης συνέθεσαν τις δικές τους κατασκευές, δημιουργώντας ισοεμβαδικά σχήματα.

Μαθηματικά Παιχνίδια

Τα δικά μας ROBOTS!
Οι μαθητές συνδύασαν γεωμετρικά στερεά σώματα, έφτιαξαν το μέγεθός τους, τα περιέστρεψαν και κατασκεύασαν τα δικά τους Robots σε μια γεωμετρική δραστηριότητα, σε ένα εκπαιδευτικό λογισμικό.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.