Εκλογές στον Όλυμπο

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019

Εκλογές στον Όλυμπο

Ο Δίας πρέπει να ταξιδέψει στις βόρειες χώρες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ποιος θεός, όμως, θα αναλάβει την εξουσία κατά την απουσία του…;
Το πρώτο κεφάλαιο της Μελέτης Περιβάλλοντος στη Γ’ τάξη αναφέρεται στη διαδικασία των εκλογών. Οι μαθητές καλούνται να αφομοιώσουν δυσνόητες έννοιες, όπως είναι το δημοτικό συμβούλιο, η ψηφοφορία, η κάλπη, η πλειοψηφία, τα ψηφοδέλτια, η προεκλογική εκστρατεία, η εφορευτική επιτροπή κ.ά. Με βιωματικό τρόπο τα κατανόησαν με τη βοήθεια της Ιστορίας μας συμμετέχοντας οι ίδιοι σε εκλογές.
Έτσι, κάθε θεός είχε έναν αντιπρόσωπο που ανέλαβε την προεκλογική εκστρατεία και την υποστήριξή του. Οι μαθητές ετοίμασαν αφίσες και με επιχειρήματα είπαν γιατί πρέπει να ψηφιστεί ο θεός τους ως ο καλύτερος μετά τον Δία.
Στις εκλογές δικαίωμα ψήφου είχαν τα Τριτάκια, τα Τεταρτάκια και οι δάσκαλοι. Η εφορευτική επιτροπή έπαιρνε τις ταυτότητες, διέγραφε τα ονόματα και έδινε φακέλους και ψηφοδέλτια. Στη συνέχεια, οι ψηφοφόροι έμπαιναν στο παραβάν, ψήφιζαν μυστικά και έριχναν την ψήφο τους στην κάλπη.
Στο τέλος, έγινε η καταμέτρηση των ψήφων. Τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε ο θεός Ποσειδώνας και ακολούθησε η θεά Αθηνά.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.